Sprejmi

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke. Z obiskom in nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Projekti

Kolesarske poti v Mariboru

Mestna občina Maribor je v okviru projekta TRAMOB pričela proces celovitega načrtovanja trajnostne mobilnosti v mestu in pristopila k sistematičnemu urejanju kolesarskih poti v centru Maribora.

V okviru vzpostavitve nove kolesarske prometne in neprometne infrastrukture sta bili najprej izvedeni dve komplementarni operaciji, in sicer:

  • Ureditev in vzpostavitev ca. 6 km novih kolesarskih poti ter peš povezav v centru mesta Maribor in sicer na severovzhodnem območju mesta. Gre za območje, katerega na severni strani omejuje Tomšičeva ulica, na vzhodni in južni strani Partizanska cesta in Slovenska ulica, na zahodni strani Strossmayerjeva ulica, na severni strani (proti vzhodu) Mladinska ulica in Maistrova ulica ter ob zahodnem robu še Ulica heroja Staneta (ob vzhodnem robu mestnega parka).
  • Med šolskimi počitnicami je bil urejen del Žolgarjeve ulice in Ceste Zmage, oz. urejena prometna dostopnost do OŠ France Prešeren in OŠ Boris Kidrič. S to fazo je bil na območju obeh šol urejen novi prometni režim z omejitvijo hitrosti, območje se je uredilo kot območje umirjenega prometa, ohranili sta se lokalni javni cesti, urejeni so bili tudi pločniki za pešce s kolesarskimi stezami. V okviru prostorskih danosti pa so se legalizirala do sedaj neurejena parkirišča.

Proces urejanja kolesarskih poti se tako nadaljuje tudi v programskem obdobju EU 2014-2020.


Foto: Radio Antena / Delo / talne-oznacbe.si / Arhiv MOM

Kategorija:

Pametna mobilnost

Faza:

Izvedeno

Partnerji projekta

Uporabne povezave

Kontakt in informacije

Mestna občina Maribor,
Služba za razvojne projekte in investicije - projektna pisarna

Opombe

Pobuda Pametno mesto Maribor (Smart City Maribor Initiative) je ustanovljena z namenom aktiviranja trajnostnega razvoja urbanega okolja in spodbujanja inovativnosti v mestu Maribor ter pilotnih projektov, ki bodo omogočili aktivnosti pametnega mesta na področju vpeljave pametnih storitev, tehnologij in izdelkov.

Sorodni projekti

Pametna mobilnost (9)

320
480
768
960
1200