Sprejmi

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke. Z obiskom in nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Projekti

Souporaba vozil AVANT2GO

V Mariboru je od sredine leta 2017 na voljo storitev souporabe električnih vozil AVANT2GO, ki je namenjena kratkotrajnejšemu najemu vozil za opravljanje krajših razdalj po mestu. Tukaj ne gre za standardni najem avtomobila po sistemu rent-a-car.

Za vključitev v AVANT2GO sistem souporabe vozil je najprej potrebno opraviti krajše, približno enourno izobraževanje, na katerem spoznate način delovanja sistema in predvsem uporabo vseh avtomobilov, ki so na voljo v Mariboru. Registracija in izobraževanje v promocijskem obdobju, ki traja tri mesece, staneta 29 evrov, nato pa je zanje potrebno odšteti 59 evrov. Strošek registracije je enkraten, registracije pa ni potrebno vsakoletno podaljševati. Na voljo so tudi posebni vstopni paketi GO70, GO150 in GO300, ki vključujejo različne prihranke in do 300 evrov naloženega dobroimetja.
Cena za prevožen kilometer in minuto najema vozila je v Mariboru enaka kot v Ljubljani in Murski Soboti, kjer storitev deluje že dlje časa. Prevožen kilometer stane od 20 do 30 centov, minuta pa od 5 do 10 centov (podnevi) ali 1 do 2 centa (ponoči).
Souporaba električnih vozil Avant2Go je na voljo 24 ur dnevno, vse dni v letu, in v celoti poteka preko uporabniku prijazne inovativne aplikacije na pametnem telefonu (od rezervacije do plačila). Na ta način lahko uporabnik ob katerikoli uri rezervira in najame razpoložljivo vozilo na eni izmed Avant2Go lokacij, saj sistem deluje v realnem času in je uporabniku v vsakem trenutku vidna aktualna situacija glede razpoložljivih vozil po posameznih lokacijah.
Trenutno je v Mariboru na razpolago 10 e-vozil znamk Smart, Renault, VW, Nissan in BMW na 10 lokacijah.

Slike: Avant2Go

Kategorija:

Pametna mobilnost

Faza:

Izvedeno

Partnerji projekta

Avant Car d.o.o.
Dunajska cesta 140, 1000 Ljubljana
T: 01 589 08 50
e: avantcar@avantcar.si

Uporabne povezave

AVANT2GO MARIBOR

Kontakt in informacije

Avant Car d.o.o.
Dunajska cesta 140, 1000 Ljubljana
T: 01 589 08 50
e: avantcar@avantcar.si

Opombe

Pobuda Pametno mesto Maribor (Smart City Maribor Initiative) je ustanovljena z namenom aktiviranja trajnostnega razvoja urbanega okolja in spodbujanja inovativnosti v mestu Maribor ter pilotnih projektov, ki bodo omogočili aktivnosti pametnega mesta na področju vpeljave pametnih storitev, tehnologij in izdelkov.

 

Sorodni projekti

Pametna mobilnost (9)

320
480
768
960
1200