Sprejmi

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke. Z obiskom in nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Projekti

Pametna soseska Maribor

Vzpostavitev demonstracijskega centra pametnih omrežij v realnih okoliščinah stanovanjske soseska.

Namen demonstracijskega projekta "Pametna soseska v Mariboru" je celovita vzpostavitev in predstavitev delujočega naprednega lokalnega vodenja proizvodnje električne energije iz obnovljivih virov in naprednega lokalnega vodenja porabe električne energije v skladu s postulati sistemske energijske učinkovitosti, energijske samozadostnosti, konceptom pametnih elektroenergetskih omrežij in z upoštevanjem individualnih zahtev naprednih aktivnih uporabnikov v gospodinjstvih.

Načrtovane rešitve predstavljajo novost tako s tehničnega kot tudi z družbeno-ekonomskega vidika, saj v projektu opredeljene napredne storitve pametnih skupnosti še v načrtovani obliki niso nikjer vzpostavljene niti niso demonstracijsko implementirane ("unique solutions"). V projektu predvideni sistemi bodo vzpostavljeni na isti geografski lokaciji, demonstracijsko verificirane rešitve in pridobljene izkušnje pa bo vsekakor mogoče aplicirati in tudi razpršiti v druga okolja oz. skupnosti.


Foto: Siemens Global Website

Kategorija:

Pametno okolje in energija

Faza:

Ideja

Partnerji projekta

Uporabne povezave

Kontakt in informacije

Mestna občina Maribor,
Služba za razvojne projekte in investicije - projektna pisarna

Opombe

Pobuda Pametno mesto Maribor (Smart City Maribor Initiative) je ustanovljena z namenom aktiviranja trajnostnega razvoja urbanega okolja in spodbujanja inovativnosti v mestu Maribor ter pilotnih projektov, ki bodo omogočili aktivnosti pametnega mesta na področju vpeljave pametnih storitev, tehnologij in izdelkov.

320
480
768
960
1200