Sprejmi

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke. Z obiskom in nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Projekti

Spletna platforma Podravje.eu

Podatkovna baza je bila vzpostavljena v okviru projekta City Network Graz-Maribor, ki je sofinanciran iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, v okviru čezmejnega programa Slovenija-Avstrija 2007-2013.

Glavni namen spletne podatkovne baze, ki je namenjena občinam, podjetjem oziroma podjetniškim institucijam, kot tudi fizičnim osebam ter zajema ponudbo poslovnih prostorov in zemljišč v Podravju, je privabljanje tako domačih kot tudi tujih investitorjev v regijo. Poleg nabora prostih poslovnih nepremičnin so na spletni strani zbrani tudi podatki o regiji, nacionalni zakonodaji, administrativnih postopkih za pridobitev različnih upravnih dovoljenj ter ostale koristne informacije v zvezi z nakupom ali najemom nepremičnin. Poglavitne prednosti platforme so predvsem ažurnost in preglednost podatkov, široka dostopnost ter brezplačna uporaba storitev za ponudnike oziroma iskalce informacij. V okviru projekta pa so predvidene tudi študije, razvojni načrti in pilotni primeri, ki bodo služili kot spodbuda za razvoj nadaljnjih projektov.


Foto: Zavod za turizem Maribor - Pohorje

Kategorija:

Pametno gospodarstvo in povezovanje

Faza:

Izvedeno

Partnerji projekta

Uporabne povezave

Kontakt in informacije

Mestna občina Maribor,
Služba za razvojne projekte in investicije - projektna pisarna

Opombe

Pobuda Pametno mesto Maribor (Smart City Maribor Initiative) je ustanovljena z namenom aktiviranja trajnostnega razvoja urbanega okolja in spodbujanja inovativnosti v mestu Maribor ter pilotnih projektov, ki bodo omogočili aktivnosti pametnega mesta na področju vpeljave pametnih storitev, tehnologij in izdelkov.

320
480
768
960
1200