Sprejmi

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke. Z obiskom in nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Projekti

Demola Slovenija

Demola spodbuja soustvarjanje študentov, podjetij in visokošolskih ustanov.

Mehanizem sodelovanja je zasnovan na način, da podjetja pripravijo razvojne izzive, okrog katerih se oblikujejo interdisciplinarne projektne skupine študentov. Slednje pod vodstvom mentorjev iz visokošolskih ustanov ter mentorjev iz podjetij razvijejo rešitve. Oblikovane rešitve študenti predstavijo podjetjem, ki se lahko odločijo za uporabo rešitve v svojih proizvodnih oziroma poslovnih procesih. V preteklih letih se je v okviru Demole razvilo nekaj tako kakovostnih rešitev, da so jih podjetja dejansko vpeljala v svoje procese.

Demola je mednaroden projekt sodelovanja univerz z gospodarstvom, v katerem sodeluje veliko evropskih držav oziroma univerz. Operater za Demolo Slovenija je RAZ:UM, partnerski univerzi, ki sodelujeta v Demoli Slovenija sta Univerza v Mariboru in Univerza v Ljubljani.


Foto: Demola Slovenija

Kategorija:

Pametno gospodarstvo in povezovanje

Faza:

V teku

Partnerji projekta

Uporabne povezave

Kontakt in informacije

Mestna občina Maribor,
Služba za razvojne projekte in investicije - projektna pisarna

Opombe

Pobuda Pametno mesto Maribor (Smart City Maribor Initiative) je ustanovljena z namenom aktiviranja trajnostnega razvoja urbanega okolja in spodbujanja inovativnosti v mestu Maribor ter pilotnih projektov, ki bodo omogočili aktivnosti pametnega mesta na področju vpeljave pametnih storitev, tehnologij in izdelkov.

320
480
768
960
1200