Sprejmi

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke. Z obiskom in nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Projekti

Aplikacija Maribor Tour

Aplikacija Maribor Tour nudi uporabnikom nov način raziskovanja, doživljanja in okušanja vinsko-kulinaričnih okusov štajerske prestolnice Maribor

V spletni trgovini Google Play Store je na voljo nova brezplačna mobilna aplikacija Maribor Tour. Uporabniki lahko aplikacijo uporabljajo za raziskovanje mesta in njegovih znamenitosti, omogoča jim vpogled v ponudbo mesta, predstavljene pa so tudi gostilne, ki ponujajo vinsko-kulinarične užitke. Uporabnik ima na voljo raziskovanje mesta po treh shemah »Okusi mesto«, »Razišči mesto« in »Doživi mesto«.

Aplikacija Maribor Tour je kot pilotni projekt nastala v sodelovanju Zavoda za turizem Maribor – Pohorje, Srednje šole za gostinstvo in turizem Maribor in Mitje Rupnika - snovalca aplikacije. S širokim naborom informacij je namenjena turistom in obiskovalcem mesta, kakor tudi lokalnemu prebivalstvu. Aplikacija se bo postopno dopolnjevala.

Slike: Zavod za turizem Maribor

Kategorija:

Pametno bivanje in urbano načrtovanje

Faza:

Izvedeno

Partnerji projekta

Uporabne povezave

Kontakt in informacije

Zavod za turizem Maribor - Pohorje
Tkalski prehod 4, 2000 Maribor

Opombe

Pobuda Pametno mesto Maribor (Smart City Maribor Initiative) je ustanovljena z namenom aktiviranja trajnostnega razvoja urbanega okolja in spodbujanja inovativnosti v mestu Maribor ter pilotnih projektov, ki bodo omogočili aktivnosti pametnega mesta na področju vpeljave pametnih storitev, tehnologij in izdelkov.

320
480
768
960
1200